15 oktober 2015 | 08:00
-

Vernieuwde leeromgeving

Onze leeromgeving is compleet vernieuwd, in ons eerste artikel hebben we al aangegeven dat we volledig opnieuw begonnen zijn. Binnen dit artikel bespreken we alle vernieuwingen die we hebben doorgevoerd binnen het cursus gedeelte. Voorheen bestond de leeromgeving alleen uit video instructies die afzonderlijk aangeroepen konden worden. Om meer functionaliteit toe te kunnen voegen zijn we in zee gegaan met een partij die gespecialiseerd is in E-learning platforms. Op die manier ben jij dus verzekert dat de technologie altijd up to date is. En dat er regelmatig vernieuwingen worden doorgevoerd die jouw gebruikservaring ten goede zullen komen.

HD video instructies (tutorials)

De video instructies die je binnen onze lessen vindt zijn opgenomen in HD (ofwel 1280X720). Hierdoor kan er dus meer van de applicatie weergegeven worden op het scherm, wat de kennisopname ten goede komt. Natuurlijk is er ook nagedacht over de resolutie die tablets of smarphones kunnen weergeven evenals de hoeveelheid dataverkeer die een video met zich meebrengt. Onze video provider zorgt er namelijk voor dat de juiste resolutie naar uw apparaat wordt gestuurd.

Oefenbestanden

Een andere toevoeging zijn de oefenbestanden die horen bij de praktijklessen. Het is natuurlijk de bedoeling dat je de oefenbestanden eerst maakt en vervolgens de praktijkles volgt. Binnen de video instructie, van het praktijk onderdeel van de les, wordt namelijk het oefenbestand besproken. Hierdoor is het dus mogelijk om te zien of je de praktijkoefening juist hebt gemaakt. Daarnaast krijg je een aantal praktisch tips over hoe je de besproken Microsoft Office Applicatie efficiënter kan gebruiken.

Vragen en vraagtypen

Een ander vernieuwing is dat er binnen de lessen vragen worden gesteld. Deze vragen dienen als controle of je de stof, die besproken is binnen de tutorials, ook hebt begrepen. De vragen die je voorgeschoteld krijgt bestaan uit een aantal verschillende vraagtypen zoals:

  • Multiple Choice
  • Multiple select
  • Hotspot
  • Matrix vragen

Het vraagtype multiple choice bestaat uit een vraag waarbij er maar 1 juist antwoord mogelijk is. Daarentegen zal het vraagtype multiple select 1 of meerdere juiste antwoorden tonen. Waarbij het noodzakelijk is om alle juiste antwoorden aan te vinken. Met het vraagtype Hotspot zal er een naast een vraag ook een afbeelding getoond worden. Op basis van de vraag zal je een op een gedeelte van de afbeelding moeten klikken. Indien je op binnen het juiste kader van de afbeelding hebt geklikt zal de vraag als juist beantwoord aangemerkt worden. Het laatste vraagtype is de matrix vraag welke lijkt op een multiple choice. Maar dit keer krijg je meerdere vragen om te beantwoorden met telkens een lijst dezelfde lijst met antwoorden waaruit je kan kiezen.

Resultaten Opgeslagen

De resultaten van de vragen die je maakt worden opgeslagen. Op die manier wordt het mogelijk om jouw progressie en kennisopname binnen de cursus te meten. Met deze informatie in handen weet je dus welke stof je beheerst en welke lesstof je zou moeten herhalen. Over herhalen gesproken; In ons volgende artikel Slimmer Leren vertellen we meer over de MemoTrainerTM App. Die helpt jou met het tijdig herhalen van de lesstof die je nog niet beheerst.

Wil je meer weten over alle functionaliteiten dan worden deze uitgebreid besproken binnen FAQ gedeelte van onze website. Mocht je geen zin hebben om dat allemaal te lezen dan bestaat de mogelijkheid om de introductie video te bekijken binnen de gratis proefles. In een eerder artikel hebben we besproken hoe je toegang kan krijgen tot deze gratis les.