12 oktober 2015 | 08:00
-

Microsoft Office toetsencombinaties en sneltoetsen

Een sneltoets of toetsencombinatie zorgt ervoor dat je het toetsenbord gebruikt i.p.v. de muis om een actie uit te voeren. Door het toetsenbord en de muis gecombineerd te gebruiken voorkom je RSI klachten. Daarnaast is het gebruik van het toetsenbord vaak sneller, waardoor je meer tijd overhoud voor andere dingen.

Sneltoetsen en toetsencombinaties

In ons vorige artikel binnen de alinea “Een klein voorbeeldje” hebben we je de kracht laten zien van toetsencombinaties. Door twee toetsen tegelijk in te drukken op je toetsenbord voer je een opdracht vele malen sneller uit. Maar er zijn ook sneltoetsen waar je gebruik van kan maken. Bijvoorbeeld de F12 toets waarmee je het dialoogvenster “Opslaan Als” mee aanroept. Maar ook de pijltjestoetsen, Insert, Home en End kunnen handige toetsen zijn om te gebruiken. Als je maar weet waar deze toetsen voor gebruiken kunnen worden. Hiervoor hebben we de GetSmartCards in het leven geroepen, welke we gratis weggeven.

Wat is een GetSmartCard?

Wij hebben speciaal voor de bezoekers van onze Facebook en Twitter pagina een aantal GetSmartCards samengesteld. Een GetSmartCard is een afbeelding die informatie geeft over een handeling binnen 1 van de Microsoft Office applicaties. De kaarten bevatten de volgende informatie:

  • Welke toetsencombinatie of sneltoets het beste is
  • Het (minder snelle) alternatief
  • En binnen welke (versie van de) applicatie ons advies van toepassing is

Gratis leermomentje met GetSmartCards

Wekelijks plaatsen we 1 a 2 GetSmartCards op facebook, LinkedIn en Twitter. Als je ons volgt op Twitter met @ClickandKnow, LinkedIn met Clickandknow of onze facebookpagina ClickandKnow liked krijg je dus elke week een gratis leermomentje. We hebben er expliciet voor gekozen om maar 1 a 2 GetSmartCards te plaatsen per week. Ons advies is om elke werkdag 1 keer de kaart op te roepen en die optie ook daadwerkelijk te gebruiken. Je zal merken dat je na een week niet meer hoeft te spieken en je automatisch de sneltoets of toetsencombinatie gebruikt.

We hebben op dit moment kaarten aangemaakt voor MS Excel. Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar jouw mening en voor welke andere applicaties je een GetSmartCard zou willen zien. Laat het ons weten via een tweet of een reactie op 1 van onze posts.

Heb je iets nieuws geleerd en wil je ons bedanken, retweet of deel onze GetSmartCards dan op welk social media platform dan ook. Op die manier help jij ons met het wijzer maken van jouw vrienden, familie en collega’s. Een dag niet geleerd, is een dag niet geleefd.

In onze vorige artikelen hebben we gesproken over onze nieuwe responsive website. Maar ook onze leeromgeving is vernieuwd, wat een echte toegevoegde waarde voor onze klanten is. In het volgende artikel vertellen we je alles over onze nieuwe leeromgeving.

Maar je kan er ook voor kiezen om onze leeromgeving zelf uit te testen. Als jij je Aanmeld op onze website krijg je ook toegang tot de gratis proefles. Binnen deze proefles vind je onder documentatie een aantal video instructies die jou wegwijs maken binnen de leeromgeving. Daarnaast worden alle functionaliteiten die bij de verschillende leertrajecten horen besproken.