23 oktober 2015 | 08:00
-

Welk Leertraject: Ben jij sociaal of ga je liever de strijd aan?

Welk leertraject kies jij? Met Game Based Learning ga jij de strijd aan met je medestudenten om wie het slimste is. Dit spel element zorgt voor een extra dimensie in het leerproces. De drijfveer om bovenaan in de ranglijst te komen zorgt voor een extra motivatie boost. In de volgende alinea’s gaan we verder in op de mogelijkheden.

Extra Leertrajecten (nu ook voor groepen)

Doordat we gebruik maken van een aparte leeromgeving is het mogelijk geworden om verschillende leertrajecten aan te bieden. Alle trajecten zijn voorzien van hetzelfde lesmateriaal, of zoals wij dat noemen “content”. Maar de functionaliteit waar je gebruik van kan maken tijdens jouw leerproces hangt af van het gekozen traject. De trajecten zijn opgedeeld in 2 categorieën. De Individuele trajecten, waarbij een enkele cursist toegang krijgt tot zijn persoonlijke leeromgeving en leertrajecten voor groepen, waarbij je dus samen met je collega’s of vrienden in 1 leeromgeving aan de slag gaat. Hieronder worden de leertrajecten weergeven:

  • Individueel leertraject
    • Basis
    • Plus
    • Pro
  • Leertraject voor Groepen
    • Plus
    • Social Learning
    • Game Based Learning

Welk traject pas het beste bij jou?

Het voordeel voor jou is dat je zelf kunt kiezen welk leertraject bij je past. De individuele leertrajecten hebben een andere tijdsduur of zijn inclusief een kennissessie. Dus of je nu een klein of groot budget hebt je kan bij Click and Know terecht, ook als je de cursus wil combineren met een druk bestaan.

Groepen

Als je meer een teamplayer bent dan is een traject voor groepen waarschijnlijk meer jouw ding. Misschien betaald jouw werkgever de rekening wel, die heeft er namelijk voordeel aan als jij nog slimmer wordt. Voor de groepsleertrajecten zijn er verschillen te vinden met betrekking tot de functionaliteit.

Plus of Social

Met een Plus traject voor groepen werk je binnen dezelfde leeromgeving. Dit is een voordeel voor jouw werkgever, die verkrijgt namelijk inzicht in de prestaties van de groep. Misschien een goed argument om jouw werkgever te overtuigen om de rekening voor jou en je collega’s te betalen? Indien je een Social Learning traject gaat volgen zullen er extra functionaliteiten beschikbaar komen. Het wordt dan o.a. mogelijk om met medestudenten te discussiëren of samen te werken aan de lessen. Door samen te werken ontstaan er vaak interactieve discussies met verschillende invalshoeken. Door deze verschillende visies is de kans dat je nog iets extra’s leert vele malen groter.

Game Based Learning (neusje van de zalm)

Het meest effectieve leertraject is toch wel het Game Based Learning traject. Je strijd met je medestudenten om wie het slimste is. Middels toetsen, die eenmalig gemaakt kunnen worden, vergaar je punten en wellicht de nummer 1 plek in de ranglijst. Maar let op! Bereid je goed voor op de toetsen een fout kost namelijk veel punten. De nadruk van het Game Based Learning traject ligt dus op kennisopname en niet op snelheid. Welke keuze je ook maakt de memotrainer die we in het vorige artikel Slimmer Leren hebben besproken maakt onderdeel uit van alle leertrajecten.

Kennissessie

Een kennissessie is een op aanvulling op onze leeromgeving. Door deel te nemen aan een klassikale kennissessie krijg je antwoord op al je vragen. Eerst wordt de lesstof die minder goed gemaakt is binnen de leeromgeving besproken. En als er nog tijd over is, kunnen we op zoek gaan naar de oplossingen voor problemen waar jij in de praktijk mee worstelt. Zeg nou zelf, het is toch gaaf om mee te maken hoe jouw probleem samen met experts opgelost wordt?

Slimme aanpak (kortere sessies met meer mensen)

Door onze slimme aanpak is een korte kennissessie van 4 uur voldoende om jou van de benodigde kennis te voorzien. Dat is ook de reden dat Click and Know de enige aanbieder in Nederland is van een online cursus in combinatie met een kennissessie op dit prijsniveau. Nu denk je vast wat is het addertje onder het gras? En terecht want sommigen zullen een andere visie hebben op onze werkwijze. Het aantal deelnemers bij onze kennissessies is maximaal 12. Wij zien de groepsgrootte juist als een voordeel want we geven geen klassieke training maar een kennissessie waarin kennis gedeeld wordt. Hoe meer mensen hoe meer kennis er aanwezig is des te meer kennis gedeeld kan worden. Daarnaast organiseren we geen kennissessies maar plannen we die samen met de deelnemers. Het voordeel is dat je een kennissessie kan volgen op een moment dat jou uitkomt.

In ons volgende artikel geven we je meer informatie over de toegevoegde waarde van Click and Know.