29 oktober 2015 | 08:00
-

Microsoft Office Specialist; Jouw doel, Onze missie

Het Microsoft Office Specialist certificaat, waarvoor veelal de afkorting MOS wordt gebruikt, is een internationaal erkent certificaat. Met 1 van deze certificaten op zak, of op je CV, toon je aan dat je over de juiste vaardigheden beschikt om efficiënt te kunnen werken met 1 van de MS Office applicaties. Binnen dit artikel bespreken we onder andere onze missie en productvernieuwingen. Daarnaast gaan we verder in hoe we jou voorbereiden op het behalen van 1 van de MOS certificaten en welke voordelen dit met zich meebrengt.

Onze verbeterde missie

 “Het betaalbaar maken van professionele educatie die de horizon van de mens verbreedt.”

  • Wij willen wel toegankelijk zijn zodat iedereen, van werkzoekende tot directeur, gebruik kan maken van onze diensten.
  • Bij Click and Know gaan we voor een verhouding van 90% video instructies en 10% tekst binnen onze lessen.
  • Je hebt bij ons de mogelijkheid om je horizon te verbreden door kennis op te doen over meerdere applicaties met ons “all you can learn” concept.

De missie wordt uitgebreid besproken op onze missie pagina

MOS certificaat, waarom?

Zoals aangegeven binnen de inleiding van dit artikel is een Microsoft Office Specialist certificering een bewijs van jouw vaardigheden m.b.t. 1 van de Microsoft Office applicaties. Er is dus een certificaat te behalen voor de volgende applicaties: Excel, Word, Powerpoint, Outlook, Acces, Sharepoint en OneNote. Voor de applicaties Word en Excel is een “MOS Expert” certificering te behalen die aantoont dat je beschikt over geavanceerde vaardigheden voor deze applicaties. De hoogste certificering die je kunt halen is het “MOS Master” certificaat. Om dit certificaat te mogen ontvangen zal je een MOS Expert en meerdere MOS certificaten behaald moeten hebben. Indien je meer informatie wil hebben over deze certificeringen dan kan je deze officiële pagina van Microsoft bekijken.

Kennis van Office per vakgebied

Wij hebben recentelijk onderzocht binnen hoeveel vacatures er kennis van Microsoft Office applicaties een vereiste is. Daaruit bleek dan 10% van alle vacatures deze vereiste had opgenomen in het functieprofiel. Natuurlijk zijn er meerdere soorten functies waarbij deze kennis meer of juist minder relevant is. Veelal wordt er in ieder geval kennis van Excel en of Word gevraagd afhankelijk van de functie. Bekijk de afbeelding onderaan deze pagina om te zien hoeveel vraag er naar Office kennis is binnen jouw branche.

Staafdiagram kennis MS Office applicaties per kantoofunctie

Tot wel 34% meer kans op een baan

Wat opvalt is dat, bij vooral de financiële en administratieve vacatures, de vraag naar personeel met goede kennis van Excel en Word groot is. Uit deze cijfers is te concluderen dat je tot wel 34% meer kans hebt op een baan indien je een MOS certificaat op zak hebt. Dus het loont om een investering in jezelf te doen! Onze abonnementen starten al vanaf € 44,99 voor een 3 maanden abonnement. Deze kleine investering verdient zichtzelf dus razendsnel terug! Mocht je alvast een gratis voorproefje willen hebben dan kan je onze gratis proefles (met 1 uur lesmateriaal) uitproberen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is jezelf aanmelden op onze website.

In ons vorige artikel: Welk Leertraject: Ben jij sociaal of ga je liever de strijd aan? lees je alles over de positieve effecten die onze leertjajecten bieden.