Exceltoets

Introductie

Nederlandse werknemers verliezen gemiddeld 3,6% van hun productieve werktijd door gebrekkige digitale vaardigheden. Dat blijkt uit het rapport “CTRL ALT DELETE” welke u kunt downloaden vanaf de website van De Universiteit Twente.

Veel sollicitanten plaatsen de vaardigheid “Excel” op hun CV. Deze vaardigheid wordt vaak niet onderbouwd door een erkent MOS certificaat. Op basis van een modaal jaarsalaris staat 3,6% tijdsverspilling gelijk aan € 1.200,- per medewerker. Werkgevers willen dus graag zekerheid als het om dit soort grote bedragen gaat.

Dat is ook de reden dat wij naast onze cursussen een online Excel toets aanbieden. Door uw (potentiële) medewerkers te laten testen krijgt u zekerheid!

AnGrafiek uit Exceltoets Rapportalyse en uitgebreid rapport

De resultaten van de toets worden geanalyseerd en verwerkt in een uitgebreid rapport. Deze geeft informatie over het algemene Excel kennisniveau van de deelnemers. Maar niet iedereen gebruikt Excel voor dezelfde doeleinden. Daarom wordt ook het werkniveau van de groep gemeten. Het werkniveau wordt bepaald op basis van de werkzaamheden die men met Excel verricht. Ofwel onderwerpen die belangrijk zijn, voor het uitvoeren van hun werkzaamheden, wegen zwaarder mee. Hierdoor ontstaat er een gewogen gemiddelde waaruit het werkniveau af te lezen is. Daarnaast wordt er ook gemeten hoe efficiënt men de applicatie gebruikt.

Advies, Business Case en detailinformatie

Binnen het rapport krijgt u een op maat gemaakt advies. Hierbij wordt rekening gehouden met de gemiddelde scores van alle deelnemers tezamen. Om u al het rekenwerk uit handen te nemen, voegen we ook nog eens een Business Case toe. Hierin vindt u de terugverdientijd van uw investering en de besparing op jaarbasis. U kunt dan zelf bepalen of de investering in uw personeel voldoende rendement oplevert. Daarnaast bevat het rapport de scores voor het algemene kennis- en werkniveau voor elke individuele deelnemer. Evenals een overzicht met de gemiddelde scores van de groep per getoetst onderwerp.

Exceltoets Onderwerpen en scoresExceltoets

De online Exceltoets bestaat uit 87 kennis en werk gerelateerde vragen waarbij er 26 verschillende Excel-onderwerpen worden getoetst. Hiervoor krijgen de deelnemers 45 minuten de tijd om de toets te maken. Met deze tijdlimiet wordt voorkomen dat deelnemers antwoorden proberen op te zoeken of uit te testen door Excel op te starten. Ook afkijken heeft geen zin, gezien de volgorde van de vragen voor elke deelnemer anders is. Daarnaast zijn er ook een aantal zeer makkelijke vragen toegevoegd. Waardoor het dus mogelijk is om te controleren of de toets wel serieus gemaakt is.

Voorbeeldtoets

Mocht u zelf willen zien hoe de toets er in grote lijnen uitziet, dan kunt u gebruik maken van de voorbeeldtoets. Binnen deze toets worden soortgelijke vragen gesteld als in de originele toets. Het aantal vragen binnen de voorbeeldtoets is natuurlijk beperkt. En er zal achteraf ook geen rapport aangemaakt worden. U kunt de toets testen door op de volgende link te klikken: Voorbeeldtoets

100% CONTROLE over uw investering

Bij Click and Know heeft u 100% controle over uw investering! U krijgt namelijk, bij afname van een cursus, toegang tot het online dashboard binnen uw eigen leeromgeving. Met het dashboard kunt u de kennisopname en voortgang van uw medewerkers te allen tijde in de gaten houden. Blijft een medewerker achter op de rest van de groep? Dan kunt u ons inschakelen voor wat extra aandacht.
U blijft dus 100% in control!

Waarom investeren in uw personeel?

Een verstandige investering in cursussen voor uw medewerkers, zal enorm veel opleveren voor uw bedrijf. Vier van de voordelen voor uw bedrijf worden uitgebreid omschreven op de website van DE ZAAK. Wij hebben deze tekst samengevat in vier punten: 

  • Betere competenties = Positief effect op functioneren van uw werknemers
  • Gemotiveerd personeel = Studerende werknemers dragen bij aan een goede sfeer
  • Positief imago = Meer potentiële nieuwe medewerkers door studiemogelijkheden
  • Flexibel inzetbaar team = Vergroot de flexibiliteit van uw bedrijf

Leervormen

Wij werken met 3 verschillende leervormen, elke leervorm heeft zijn eigen voordeel. Met E-leaning Plus, Social Learning en Game Based Learning krijgen de cursisten altijd toegang tot al ons lesmateriaal. U krijgt bij deze leervormen in groepsverband toegang tot een mentoren dashboard. Hiermee kunt u de resultaten van de groep inzien, waardoor u de controle houdt over uw investering. Er zijn belangrijke verschillen tussen de leervormen, hieronder wordt kort omschreven welke voordeel elke leervorm biedt:

E-Learning Plus (persoonlijke leeromgeving)

Met deze leervorm krijgen cursisten toegang tot een persoonlijke leeromgeving. Men heeft toegang tot al het beschikbare lesmateriaal zoals de lessen, praktijkopgaven en vragen. Ook beschikt men over de MemoTrainer™ app die gebruikt kan worden op een smartphone met Android of op een IPhone. Daarnaast kan men extra oefeningen aanmaken en hun eigen vorderingen binnen de leeromgeving inzien.

Social Learning (samen werken = sneller werken)

Alle mogelijkheden van E-Learning Plus zijn ook verwerkt binnen deze leervorm. Maar het woord “Social” geeft al aan dat er meer mogelijkheden zijn om samen te werken. Door samen te werken binnen een cursus wordt de lesstof sneller opgenomen. Men kan binnen de leeromgeving berichten naar elkaar sturen of vragen plaatsen waar iedereen op kan reageren. Daarnaast bestaat er nog een mogelijkheid om commentaar te geven op de lessen die men zojuist heeft gevolgd. Ook de optie om zelf een planning te maken voor het volgen van de lessen is toegevoegd.

Game Based Learning (meer motivatie en concentratie)

Alle mogelijkheden van Social Learning zijn ook verwerkt binnen deze leervorm met de toevoeging van een spelelement. Het spelelement binnen ons Game Based Learning traject zorgt voor extra motivatie onder cursisten. Binnen de leeromgeving strijden de cursisten namelijk om de meeste punten. Tijdens één van de tussentijdse toetsen levert een juist antwoord één punt op en een fout kost maar liefst twee punten. Deze methode zorgt ervoor dat de cursisten minder fouten willen maken en de lesstof vaker herhalen. Ofwel naast de extra motivatie zal dit traject ook een positief effect hebben op de concentratie.