Kennis die je blijft onthouden

Onze taak als opleider is het overdragen van kennis.
Click and Know gaat een stapje verder, wij dragen kennis over die je blijft onthouden.
Dit doen we met de MemoTrainerTM app, hierop krijg je dagelijks een aantal vragen voorgeschoteld. Door deze vragen te maken herhaal de kennis die je hebt opgedaan. De MemoTrainerTM bepaalt de vragen op basis van de kennis die je waarschijnlijk gaat vergeten. Door het tijdig herhalen van de lesstof blijft de opgedane kennis paraat.

Manier van lesgeven (Leeromgeving)

Bij Click and Know wordt de theorie besproken, welke ook wordt weergegeven op het beeldscherm. Op die manier maken we het voor zowel visueel als auditief ingestelde deelnemers makkelijk. Daarnaast maken we gebruik van praktijkoefeningen waardoor je de opgedane kennis toepast. Ben je klaar met de oefening dan is het tijd geworden om de volgende video instructie te bekijken. De docent laat dan zien hoe jij de praktijkoefening het beste kunt maken.

Klassikale Maatwerk Training

Click and Know biedt ook op maat gemaakte klassikale trainingen aan. Dit zijn trainingen die zowel incompany als op 1 van onze vaste locaties gehouden kunnen worden. Aan de hand van een intake test wordt het kennisniveau van de cursisten bepaald. En op basis van de resultaten zal de lesstof aangepast worden. Hoewel wij deze maatwerk trainingen aanbieden adviseren wij altijd om gebruik te maken van ons nieuwe concept. Binnen ons concept wordt een online cursus gecombineerd met een kennissessie.  

Beter dan een traditionele klassikale training

Een klassikale training zorgt ervoor dat je in een korte tijd veel kennis op doet.
Dat is mooi, maar als je niet op tijd iets met deze kennis doet, zakt het net zo snel weer weg.
De oplossing is eenvoudig: direct de opgedane kennis gebruiken en/of herhalen.

Maar een training duurt vaak de hele dag waardoor je pas later de kennis kunt toepassen. Bij Click and Know ligt de focus op langdurige kennisopname, waardoor je uiteindelijk tijd bespaart. Dat is ook de reden dat wij een combinatie van onze online cursussen aanbieden met kennissessies.

Kennissessie

Onze leeromgeving is de basis van onze cursussen daarnaast bieden we voor alle cursus modules kennissessies aan. Een kennissessie is een klassikale training en workshop gecombineerd in 1 sessie van 4 uur. Voor individuele abonnementen worden kennissessies altijd gehouden op 1 van onze 2 vaste locaties binnen de Hoeksche waard. Voor groepsabonnementen is er ook een mogelijkheid om de kennissessie incompany of op een locatie naar keuze te houden.

Training
De onderwerpen die tijdens de training besproken worden zijn afhankelijk van de resultaten van de cursisten die aan de kennissessie deelnemen. Ofwel de onderwerpen waarop gemiddeld het minst gescoord wordt, binnen onze leeromgeving, zullen deel uitmaken van de training.

Workshop
De problemen waar cursisten tegenaan lopen in de praktijk worden besproken. Daarnaast heeft de docent altijd een aantal extra uitdagende cases bij, die eventueel besproken kunnen worden.

Wij plannen kennissessies, onze concurrenten organiseren trainingen

Traditioneel worden er trainingen georganiseerd en dat is zeer inefficiënt. Een vaste locatie, een vast tijdstip is niet voor iedereen een optie. Wij draaien de rollen juist om, jij schrijft je in voor een kennissessie en bij voldoende inschrijvingen plannen we samen met jou en de andere deelnemers een datum in die jou het beste uitkomt. Voordeel voor jou is dat je invloed uit kan oefenen op de datum en tijd waarop je deel wil nemen aan de kennissessie. En belangrijk, voor een VEEL lagere prijs.

Wij stellen onze leeromgeving en daarmee de kennisopname van de klant centraal

De kennissessies die we plannen zijn een aanvulling op onze leeromgeving. Door onze leeromgeving een centrale rol te geven stellen wij ook onze klanten centraal. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat kennisopname over een gespreide periode de efficiëntie van leren juist ten goede komt. Dat is ook de reden dat je eerst in het bezit moet zijn van een deelname certificaat voordat je deel kan nemen aan een kennissessie. Voordeel voor jou is dat je kennis opdoet die je blijft onthouden. Door deze voorkennis zijn onze kennissessies efficiënter en daardoor korter dan traditionele trainingen, waarbij je op 0 begint. Lees hieronder verder waarom... 

Deelname certificaat Waarom?

Wij geloven in een kwalitatieve kennisoverdracht, waardoor de opgedane kennis niet vergeten zal worden. Het nadeel van het volgen van een klassieke training is dat het een momentopname is. Veelal zal je 75% van de kennis die je opdoet tijdens een enkele training binnen een week vergeten, als je niks meer met die kennis doet. De oplossing is dat je wekelijks een training volgt, maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Daarom kiezen wij ervoor om onze online leeromgeving centraal te stellen. Het voordeel daarvan is dat je kennis opdoet, gespreid over een langere periode, wat de efficiëntie van leren ten goede komt. Dit is ook wetenschappelijk bewezen, indien je daar meer over wil weten zal deze infographic uitkomst bieden. Doordat jij en je medecursisten over voldoende kennis beschikken zal er minder tijd verloren gaan met vragen over de basiskennis. Voordeel: Minder wachten op uitleg van lesstof die je al beheerst tijdens een kennissessie.

Waarom is een Kennissessie zo kort?

Doordat wij een kennissessie zien als een aanvulling op onze leeromgeving. Het is daarom alleen mogelijk aan een kennissessie deel te nemen als je in het bezit bent van een deelname certificaat. Het kennisniveau van alle deelnemende cursisten zal daardoor nagenoeg gelijk zijn. Dat maakt het mogelijk om alleen de onderwerpen te bespreken waar gemiddeld lager op gescoord wordt. Bijkomend voordeel is dat er minder vragen over basiskennis gesteld zullen worden. Wellicht heb je zelf wel eens eerder een training van 8 uur gevolgd?  Hoe gemotiveerd was je op het moment dat het 2de dagdeel begon? Ook jouw concentratie zal gedurende de dag afnemen, dat is immers menselijk. Door jou te betrekken tijdens het bespreken van problemen die medecursisten of jijzelf in de praktijk bent tegengekomen zorgen we ervoor dat je er met je volledige aandacht erbij blijft.