06 november 2015 | 08:00
-

Cursus Microsoft Office Excel 2010 (MOS)

De cursus Microsoft Excel 2010 NL (MOS) is de eerste module die we lanceren. Deze module is opgebouwd uit 36 lessen waarin 103 examenonderwerpen besproken worden. Daarnaast worden er natuurlijk nog vele andere onderwerpen besproken die ervoor zorgen dat je efficiënt aan de slag kunt met Excel. De totale tijdsduur van alle video instructies binnen deze module is 9,5 uur wat ongeveer gelijk staat aan 2 volledige dagen training in een leslokaal.

Voorkennis

Voor deze module heb je geen voorkennis nodig, anders dan dat je weet hoe je de applicatie Excel opstart. Voor het aanmaken van de lessen is gebruik gemaakt van Microsoft Office 2010 NL. Ofwel de interface is Nederlands en zo ook de functies die binnen lessen besproken worden. Mocht je de Engelse versie van Excel gebruiken dan zijn er meerdere mogelijkheden:

  • Je kunt een “Language pack” aanschaffen voor uw office versie (Office2013)
  • Je blijft de Engelstalige versie gebruiken en houd onze functie vertaaltabel bij de hand

Voor deze module is ook de gelijknamige kennissessie beschikbaar waarbinnen we gezamenlijk alle “ins” en “outs” voor het behalen van internationaal erkende MOS Excel 2010 NL certificaat bespreken. Om te bekijken welke onderwerpen je moet beheersen voor het behalen van dit certificaat: https://www.microsoft.com/learning/nl-nl/exam-77-882.aspx

Waar kan ik mijn Microsoft Excel 2010 MOS Examen behalen?

Om onze prijzen voor jou laag te kunnen houden bezitten we geen ontroerend goed. Hierdoor is het voor ons onmogelijk om als “Authourized Testing Center” voor Certiport te acteren. Dat wil niet zeggen dat je nu geen examen kunt doen na het volgen van onze online cursus. Middels de onderstaande link is het mogelijk om een “Authourized Testing Center” te vinden bij jou in de buurt. http://www.certiport.com/Locator#

Bij veel examencentra is het de bedoeling dat jij je eerst registreert bij Certiport voordat je een examen aan kunt vragen. Na de registratie kan je naar de website van het opleidingsinstituut om een datum in te plannen. Voor MOS examens vanaf Office versie 2010 is het zelfs mogelijk om een Nederlandstalig examen te maken. We onderzoeken op dit moment de mogelijkheden om een vaste partner te vinden zodat je via Click and Know het benodigde Examenvoucher kan aanschaffen. De prijzen voor het behalen van een MOS certificaat liggen ergens tussen de € 80,- en € 100,- afhankelijk van de locatie die je kiest.

Kennissessie

Om je nog beter voor te bereiden op het behalen van jouw certificaat raden we je aan om een kennissessie te volgen. Een kennissessie kan je zien als een training en workshop in 1. Tijdens de 4 uur durende sessie bespreken we eerst de resultaten die behaald zijn binnen de leeromgeving. De onderwerpen, waar slechter op is gescoord door de deelnemers, worden herhaald. Natuurlijk is er ruimte om vragen te stellen over deze onderwerpen of de onderwerpen die niet aan bod zijn gekomen. Als alles duidelijk is en er geen vragen meer zijn zal er begonnen worden met het 2de deel van de kennissessie. Deelnemers worden gevraagd om problemen waar ze in de praktijk mee worstelen vooraf kenbaar te maken. De groep kiest vervolgens gezamelijk welk probleem behandeld gaat worden. Onder begeleiding van de docent zal er een interactieve samenwerking ontstaan waarbij er naar de beste oplossing gezocht wordt voor het probleem. Indien er een oplossing gevonden is zal het volgende probleem besproken worden. Mochten we nog tijd over hebben, nadat alle praktijkproblemen opgelost zijn, dan heeft de docent altijd nog een aantal uitdagende onderwerpen paraat.

Een kennissessie is dus een aanvulling op onze leeromgeving. Om deel te kunnen nemen dien je te beschikken over een deelname certificaat die te behalen is binnen onze leeromgeving. Op het deelname certificaat is aangegeven tot welke kennissessie het certificaat jou toegang geeft. Doormiddel van deze werkwijze zorgen we ervoor dat het kennisniveau tijdens de kennissessies al op niveau is. Hierdoor is het dus mogelijk om efficiënter met de tijd om te gaan en lastigere materie te bespreken.

Weet je het nog niet zeker?

Als jij je aanmeld op onze site kan je een GRATIS proefles volgen. Op die manier kan je testen of het volgen van een online cursus iets voor jouw is. Om toegang te krijgen volg je de volgende stappen:

  1. Aanmelden
  2. Email verifieren
  3. Binnen "mijn account" --> click op "Naar leeromgeving"
  4. Binnen de leeromgeving selecteer je de tab DEMO

Veel leerplezier!