MemoTrainer Installatie en Instellingen

Met onze MemoTrainer™ doorbreekt u de vergeetcurve. U kunt de memotraining natuurlijk opvolgen binnen onze leeromgeving. Maar u kunt ook de MemoTrainer™ app installeren op uw Android telefoon of iPhone. 

Aan de hand van een aantal video instructies laten wij u zien hoe u dat doet.

Memotraining volgen op uw computer

Indien u de memotraining wilt maken op uw computer ga dan naar onze aanmeld pagina. Daar logt u in op het rechter gedeelte van deze pagina. Eenmaal ingelogd wordt u doorverwezen naar uw “mijn account” pagina. Daar klikt u op de knop “Naar leeromgeving” om de leeromgeving op te starten.

U start uw memotraining door op de startknop te klikken bovenaan de cursus of binnen het widget menu.

Voor het beste resultaat adviseren wij om de Memotrainer™ app te installeren op uw smartphone. Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om in te loggen, waardoor u sneller geneigd bent om een training te volgen. De kracht van deze trainingen zit hem in het tijdig herhalen van de opgedane kennis. U heeft hier kunnen lezen waarom dat zo belangrijk is.

Memotrainer™ instellen op uw computer

U kunt de instellingen voor de Memotrainer™ aanpassen door in te loggen op uw persoonlijke  leeromgeving, zoals omschreven in de vorige paragraaf.  Daar klikt u op “Memotraining Instellingen” binnen de memotrainer widget die u kunt vinden aan de rechter zijde van uw scherm.

U kunt als eerste aangeven welk trainingstype uw voorkeur heeft:

 • Voorbereiden op examen
 • Kennisonderhoud

Met de optie “Voorbereiden op examen” geeft u een datum aan waarop u optimaal voorbereid wilt zijn voor het examen. Let op dat u een datum kiest die 1 dag voor uw examen datum ligt. De memotrainer bepaald dan op basis van de instelling “intensiviteit”, hoeveel vragen elke memotraining moet bevatten. Indien uw de voorkeur geeft aan “Kennisonderhoud” dan kunt u het maximaal aantal vragen per training aangeven.

Met de "intensiviteit van de MemoTrainig" is het mogelijk de intensiteit van uw trainingen aan te passen. Afhankelijk van de instelling zullen de vragen vaker herhaald worden. Dit heeft dus ook een effect op het aantal vragen, indien u het trainingstype op “Voorbereiden op examen” instelt.

Het laatste onderdeel van de instellingen betreft de weekindeling. Hier kunt u aangeven op welke dagen u een memotraining wenst te doen. Per weekdag kunt u instellen of u wel of juist geen herinnering wenst te ontvangen.

Memotrainer™ App. installeren op uw iPhone

U kunt de MemoTrainer™ app op verschillende manieren installeren op uw iPhone:

 1. Vanuit uw persoonlijke leeromgeving
  Om de app te installeren via de leeromgeving opent u Safari en logt u in op onze website. U vervolgd uw weg naar de leeromgeving door op de knop “Naar Leeromgeving” te klikken. Binnen de cursus die u volgt gaat u naar de memotrainer widget (rechts) en klikt u op het Apple logo.
 2. De app opzoeken in de App-store
  U kunt de app natuurlijk ook opzoeken in de App-store. U opent de App-store en zoekt naar “memotrainer”. Een snellere manier is misschien wel Siri het werk laten doen: druk een paar seconden op de home knop van uw iPhone en speek de tekst:
  “Installeer Memotrainer”
 3. Middels onze link
  https://itunes.apple.com/nl/app/memotrainer/id508763330

 

Als u de app heeft geinstalleerd op uw iPhone dan heeft u de volgende gegevens nodig:

Leeromgeving.Clickandknow.nl

Memotrainer™ app installeren op uw Android smartphone

U kunt de MemoTrainer™ app op verschillende manieren installeren op uw Android smartphone:

 1. Vanuit uw persoonlijke leeromgeving
 2. De app opzoeken in de Google Play store
 3. Middels onze link
 4. Om de app te installeren via de leeromgeving opent u de browser op uw telefoon en logt u in op onze website. U vervolgd uw weg naar de leeromgeving door op de knop “Naar Leeromgeving” te klikken. Binnen de cursus die u volgt gaat u naar de memotrainer widget (rechts) en klikt u op het Android logo.
 5. U kunt de app natuurlijk ook opzoeken in de app store. U opent de appstore
 6. https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.anewspring.android&hl=nl_NL

MemoTrainer™ instellingen aanpassen op uw smartphone

De instellingen van onze MemoTrainer™ zijn ook aan te passen middels de app op uw smartphone. Indien u de app heeft geïnstalleerd opent u deze en gaat u naar instellingen. Hier kunt u de volgende instellingen wijzigen:

 • Trainingstype
 • Intensiviteit
 • Weekindeling

De instellingen kunt op dezelfde manier wijzigen zoals u dat op een computer zou doen. In de paragraaf “Memotrainer™ instellen op uw computer” is dit uitgebreid omschreven.

Samenvatting

U heeft geleerd hoe u een memotraining kunt volgen en hoe u de instellingen van onze MemoTrainer™ kunt aanpassen. Zoals op welke dagen u een training wenst te doen en hoeveel vragen elke training mag bevatten. Daarnaast heeft u geleerd hoe u de MemoTrainer™ app installeert op uw iPhone of Android smartphone.

Veel succes met het doorbreken van de vergeetcurve!